Errors més comuns que cometen els emprenedors

Quan decideixes embarcar-te en l’aventura d’arrencar un negoci propi s’han de tenir en compte moltíssims aspectes. La vida de l’emprenedor consta d’incerteses diàries a les quals enfrontar-se. Aquests són sis consells per evitar que cometis errors.


1. Anàlisi de la competència i del mercat 

Saber on i amb qui es competeix és un aspecte essencial per llaurar una bona estratègia de negoci. Identificar el teu nínxol de mercat de manera eficaç que pot ser que els teus competidors no hagin resolt de manera clara. A més has de detectar elements en els quals diferenciar-te.

2. Marcar un full de ruta 

Elaborar un correcte pla per saber on i com volem arribar sense desviar-nos del camí marcat. Per al creixement de l’empresa és necessari tenir uns objectius clars, que ens faran més fàcil arribar a les nostres metes.

3. Elaborar un pressupost i no respectar-ho

En ocasions per desconeixement o per falta d’atenció no es duu a terme una cosa tan essencial com l’elaboració d’un pressupost. Es confecciona tenint en compte els recursos, la projecció de vendes i ingressos i el càlcul dels costos totals. Amb aquest anàlisi i sent realistes, podrem veure si hi haurà o no guanys.

4. Decisions ràpides i precipitades

La pressa no és bona consellera. Prendre decisions ràpides sense haver estudiat tots els factors que influeixen en elles pot afectar de manera negativa en el teu pla d’empresa. Cada determinació necessita el seu temps i forma perquè les decisions siguin clares i no acomodar-se en els patrons de “sempre ho hem fet així”.

5. Conèixer els aspectes legals
Els instruments societaris adequats, els temes jurídics, els beneficis tributaris, la propietat intel·lectual, la informació personal dels teus clients i els riscos són criteris que s’han de valorar sobretot en les fases inicials d’una empresa.

6. Saber estalviar

No consisteix a tenir molts treballadors sinó pocs i bons, no consisteix a tenir les millors i més àmplies instal·lacions, sinó unes en les quals es pugui treballar còmoda i eficaçment. Amb això ens referim al fet que es tracta de minimitzar despeses i invertir de forma correcta, poden venir èpoques en les quals es necessiti més liquiditat i cal estar preparat.

Post Your Thoughts

Related Posts
Coworkers, un estil de treball en alça

Coworkers, un estil de treball en alça

El concepte coworker és un anglicisme que s'ha fet molt popular a nivell social ja…

Les apps més interessants per a professionals

Les apps més interessants per a professionals

Avui dia tenim la sort de guardar en els nostres telèfons tota la informació necessària…

La importància d’una bona localització empresarial

La importància d’una bona localització empresarial

En la majoria d'ocupacions no es té l'oportunitat d'escollir la localització geogràfica de l'empresa. Però…

Tancar

T'agradaria conèixer-nos?

Vine a visitar el teu nou espai de Coworking. Si us plau, emplena el formulari i et respondrem al més aviat possible.